12.04.2010


Bris (ex. Iris, Bris 9)
Eier: Torkel Bryne
Båttype: 30 kvm spissgatter
Konstruktør: Erling Kristoffersen
Verft: Anker & Jensens Eftf
Byggeår: 1945
Sted: Asker
Deplacement: 3.3 tonn
LOA: 9.50 m
Bredde: 2.30 m
LVL: - m
Dyptgående: 1.80 m
Matrial i skrog: Oregon Pine
Dekk: Oregon Pine
Seilareal: 30 m2
Riggtype: Bermuda
Seilnummer: U 19
Motortype: Vire 2 takts bensin
Mobiltelefon/VHF: +47 481 30 630
Motoreffekt: 12 hk
Sommerhavn: Oslo
Vinterhavn: Oslo


Historikk

Bris (T7) ble bygget i 1945 hos Anker & Jensen eftf, og ble klassens ener. I 1945 og 46 vant hun alle regattaene hvor hun deltok under navnet Bris 9.

Bris vant for øvrig Missekåringen 1995 til Klassisk Treseilerklubb for den fineste båten dette året.

Videre anbefales en artikkel fra Seilsport i 1978 (artikkelserien het "Det var en gang...", og tok for seg store deler av norsk lysbåtproduksjon) som omhandler 3O kvm spissgattere. T-7 blir her omtalt spesielt, og det oppfordres til at dette leses da det gir en god beskrivelse av båten og dennes bakgrunn.Øvrig informasjon og kommentarer

T-båtene var og er meget gode sjøbåter, og de tåler mer juling en de fleste moderne båter på samme størrelse. Samtidig er de svært raske og lettseilte, og kan seiles av en person hvis ønskelig.Som turbåt er Bris godt egnet for 3 til 4 personer. Det er brukbar plass til 4 personer i cockpiten samt at rormannen har en egen styreluke. I salongen er det en sofa/køye på hver side. Det er et eget skap for alt kjøkkentøy, et skap med tre store skuffer og et skap til å henge fra seg klær etc. Under sofaene er det stueplass for mat og flasker. Det er plass for sengetøy bak ryggstøttene til sofaene.I forpiggen er det en dobbeltkøye med god plass til to voksne. Her er det også to skap og en gammel isboks. Toalettet er montert under dobbeltkøye i forpiggen."Bris" vurderes solgt pga flytting.

Båten er velholdt og i god stand, og med fine seil, derav genoa (Brodersen) og genaker m/strømpe.

Pris: 175 000, - NOK